wmaraci reklam

Sadece HTML ve CSS’i Kullanarak Tablolar Yapan Kadın Yazılımcı

Daha önce MS Excel’de “tablo” olayını yanlış anlayıp, gerçek tablolar yapan 77 yaşındaki amcayı hatırlıyorsunuzdur. Bu yeteneğin bir başka bayraktarı olan Diana Smith, ilginç bir çalışmalar dizisine imza attı. Yalnızca HTML ve CSS kullanarak ortaya çıkardığı yağlı tabloları utandıran çalışmaları, hepimize web tasarım yeteneğimizi sorgulatacak türden.

HTML ve CSS’in engin kaynaklarının bize birçok şey sunuyor. Fakat bazılarımız onu sadece internet sitesi ve yazılımları tasarlamak için kullanırken (ee başka ne için kullanacaktık?), bazıları yeteneklerinin sınırını zorlayarak sanat eserini andıran çalışmalar ortaya koyabiliyor. Mesleğindeki başarısını tescillemek ve sınırlarını zorlamak isteyen Diana, 18. yüzyıla ait bir yağlı tabloyu, 1930’ların andıran bir poster çalışmasını ve 1950’lere ait modern reklam tasarımını, kendi elleriyle HTML ve CSS üzerinde tasarladı.

Diana’nın şimdilik tek büyük problemi tarayıcı farklılığından dolayı ortaya çıkan HTML ve CSS uyum problemi gibi duruyor. Zira bazı tabloları gündelik olarak kullandığım Safari ve Vivaldi’de görüntülediğimde, 18. yüzyıldaki ablanın kaşı gözü bi’ ayrı oynuyor, saçları şaha kalkıyor. Olsun. Diana ablamız değil, türlü türlü uyumsuzluklarla tarayıcı üretip, hem bu kızcağızı hem biz webmasterları heder eden tarayıcı geliştiricileri utansın…

01. 18. yüzyıl tarzındaki tablosu (link)

Windows 95 Tarzında Tasarım Yaptıran Site: Make WordArt
İlginizi Çekebilir!

Windows 95 Tarzında Tasarım Yaptıran Site: Make WordArt

Eğer 90’larda bir bilgisayar kullanıcısı olduysanız, Microsoft Windows 95 ile birlikte tanıma fırsatı bulduğumuz WordArt programını hatırlamıyor olmanızın imkanı yok. Make WordArt ise şimdi bizleri tekrardan o nostalji dolu günler...

02. 1930’lar tarzındaki poster çalışması (link)

03. 1950’ler tarzındaki modern reklam tasarımı tarzında çalışması (link)

Kodlarını incelemek HTML ve CSS tabanlı olduğu için zaten çocuk oyuncağı fakat Diana’nın çalışmalarının kaynak kodunu dilerseniz, GitHub hesabı veya kişisel sayfasına göz atabilirsiniz.

Diana’nın hamurunun Web tasarımcı olarak yoğrulmuş olması ihtimali yüksek. Bu çalışmalar ve bu yeteneğin başka bir açıklaması olamaz. Olabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al