wmaraci reklam
lidertakipci

Portal Projem (Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.)

82 Mesajlar 14.882 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

sosyalmedya sosyalmedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 219
  • Beğeniler 28 / 66
  • Ticaret 0, (%0)
Planlamanız ve uzun vade de düşünmeniz çok güzel, tebrik ederim.Umarım başarılı olursunuz.
Dorebar

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Sabahın 6sı da olsa uzun emek verilen yazıyı okurum arkadaş, eline sağlık.
Benim aklıma takılan birincil nokta birbirinden bağımsız ürünlerin aynı sitede yer alıyor olması, nasıl olacak, Google amcamız size ne etiket verecek? Yüzlerce arama sonucunda rakiplerle özgün makale yardimiyla rekabet edebilirsiniz ama başarı oranı ne olacak? Seo faaliyetlerinizi nereye yogunlastiracaksiniz? Planli hareket etmebiz takdire şayan ancak plan icerisinde bütün gibi gorunen konu basliklari cok degisken aslinda, birden fazla projeyi bir araya tek basiniza getirmek ne kadar mantikli? Bilgi sitesi olsa belki, ancak tam olarak bilgi mantigiyla da islevsellik gostermeyecek bir platform gibi gorunuyor. Butunlugu saglayan bir care bulursaniz bu planla ciddi ilerleme kaydedersiniz gibi görünüyor. Bayanlarin internet kullanimincok random işler, meraktan bakar, corba tarifinden ruya tabirine atlayabilir; ancak erkekler biraz daha spesifik hareket eder; kitle hedefiniz ve proje odaginizi mutlaka belirlemelisiniz.


Birbirinden bağımsız bir çok içeriğin aynı sitede yer alması çok çetrefilli bir iş hocam. Önümde uzun 1 yıl var ve aklımdaki bütün içeriği bu sitede bir arada tutabileceğime inanıyorum. Belirlemiş olduğum kategorilerden çoğu arşiv, ansiklopedi niteliğinde yani çoğu zaman güncelleme gerektirmeyen bilgi ve yazılar. Google'ın bu konuda kısa vadede beni sevebileceğini düşünmüyorum ama uzun vadede aranma trafiği arttıkça bana değer verebileceğini düşünüyorum. Özgün makale her zaman bir adım önde başlattığı için her kategoride rakip sitelerime oranla daha da üstünlük sağlayabilmek için en ince ayrıntısına kadar analiz edip raporlayarak içeriklerimi dolduracağım. Seo faaliyetlerim ise, bütün kategorilerde aynı anda yükselme çalışmalarından ziyade, analizlerimin bana çıkarmış olduğu sonuç doğrultusunda, en çabuk sıralama ve aranma sonucu alabileceğim kategoriden en zor ve en rakipli kategorime göre analiz edip sıraladıktan sonra parça parça tanıtım yazıları, backlinkler ve reklamlarla destekleyerek seo çalışması yapacağım. Bu birden fazla projeyi bir arada tek başıma ancak konuda da belirttiğim gibi yaparım. Eğer projemi bugün yayına sokmuş olsaydım, her gün makale satın al, düzenle, yayınla şeklinde uğraşmış olurdum ve bu da tek başıma yapabileceğim bir iş olmazdı lakin veri toplama ve makale yazdırma ve arşivleme konusunda önümde koskoca 1 yıl var. Bu 1 yıllık süreçte projemdeki bütün kategorilerle alakalı makalelerimi yazdırmış olacağım ve konuda da belirttiğim gibi taslakları hazırlayıp zamanlanmış gönderi şeklinde ayarlayarak her gün yazıların kendi kendine paylaşılmasını sağlayacağım. Planımda bütünlüğü sağlayabileceğim çareyi buldum diyebilirim. Aklınıza gelebilecek her ince ayrıntıyı, detayı, şema halinde önüme döktüğüm için, kendime sorduğum soruların cevaplarını da kısa sürede üretebiliyorum. Verdiğiniz örnek güzel, bunun bile ayrıntısını düşünmüş durumdayım. Şu şekilde size de örnekleyebilirim. Örneğin yemek tarifi kategorimde tatlı tarifleri alt kategorisinde Aşure tarifi paylaştım diyelim. Gerekli malzemeleri liste halinde sıraladığımda her bir malzemenin yanında bir iç bağlantı olacak ve o malzemenin kalorisi, üretimi, nerede yetiştiği, faydaları şeklinde başka bir konuya atlayacak şekilde link verilecek. Yine aynı şekilde makalenin en uygun köşesine, "Rüyada aşure görmek, Rüyada aşure yapmak gibi Rüya Tabirlerinin ilgili kategorisinde yazılmış bir makaleye linklenecek. Bu ve buna benzer iç linkleme, olması gereken her konuda olacak. Söylediğiniz gibi kitle hedefimi ayırdım. Erkekler ve Bayanlar şeklinde ki oluşturduğum klasörlerime ilgili notları, başlıkları ve şemaları her geçen gün çizmekteyim.

mondschein adlı üyeden alıntı

Maliyetin cok cok fazla olacagini kanisindayim. Aylik bin makale yazfirabilseniz maasininizin yarisiyla. Bu da bu kadar genis kapsamli siteyi ayakta tutar mi. Arkadasin da dedigi gibi biraz daha eleyip sektorleri azaltsaniz daha faydali olabilir.


Eğer konumu dikkatle okuduysanız, belirttiğim gibi veri toplama aşamasında kendime 1 yıl hedef biçtim ve bu süreçte zaten maaşımın yarısını kullanacağım. Kabataslak bakıldığında veri toplama maliyeti fazla görünse de bunun için ayırdığım bütçenin fazlasıyla yetebileceğini düşünüyorum. Tabi ki sene sonu maaliyeti hesaplandığında ciddi rakamlar ortaya çıkmakta. Sektörleri eleyip azaltmaktan ziyade, bir sektörün veri toplama işlemini bitirmeden diğer sektöre atlamayı düşünmüyorum ve bu kadar geniş kapsamlı bir sitenin ayakta kalabileceği kanısındayım. Bununla alakalı olarak da konumda paylaştığım gibi, veri toplama aşaması bitip, verileri yayınlama aşamasının da ortalamada 1 yıl olduğunu göz önünde bulundurduğumda, güncelliğini hiç bir zaman yitirmeyecek bir internet sitesi görünümü kazandığı için, arz-talep yoğunluğundan ötürü aramalarda sonuçlar verebilecek konuma geldikten sonra projemin tuttuğunu gözle görülür bir biçimde takip edeceğim.

Olric adlı üyeden alıntı

Azmine saygı duydum, bi iş yapılacaksa böyle yapılmalı. Ama yine de olumlu bakmıyorum. Böyle bir iş için ekip ile yola başlanmalı.


Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Projemin hazırlık aşaması çok uzun bir süre olduğu için olumlu bakmadığınız kanaatindeyim. Evet ilk bakışta gözü korkutabilecek bir girişim fakat konuda da belirttiğim gibi projemin ilk yılı yayın olmaksızın sadece veri toplama ile geçeceği için tek başıma rahat bir şekilde bunu yönetebileceğimi düşünüyorum çünkü iş sadece işinin ehli kişilerle anlaşıp profesyonel anlamda özgün makaleler yazdırmaya kalıyor.

HeroTürk adlı üyeden alıntı

yazı güzel okuyanın iştahını kabartıyor fakat bu dedikleriniz için en az 3 kişi gerekiyor bence. Bu denli bir site için günlük en ama en az 10 yazı girilmesi gerekir(300 kelimeden yukarı) sağlam bir sosyal medya ağı ciddi seo harcaması ve reklam gerektirir. bence ilk bir yıl ayda 500 600tl ile olacak birşey değil gibime geliyor yinede başarılar


Eğer dikkatle okuduysanız, ilk 1 yıl hiç bir şey yapmayacağımı ve sadece makaleler yazdırarak veri toplayacağımı bastıra bastıra söyledim. Bu sürecin sonunda bu kadar makaleyi tek başıma siteye taslak halinde girmek benim için zor değil, zaten sektör sektör makaleleri yazdırdıkça siteye taslak halinde gireceğim ve ileri tarihli yayın şeklinde zamanlama yaparak taslakları kaydedeceğim için ikinci bir kişiye şu anda ihtiyaç duymuyorum teorik olarak. Hazırlamış olduğum proje kataloğumda sosyal medya ağı ile alakalı yol haritalarım, dökümanlarım ve planlarım mevcut. Seo çalışmalarıyla alakalı olarak da notlarım ve kelime çalışmalarımla alakalı bilgileri, analizleri ve hedefleri toplamış durumdayım. Yani sizin anlayacağınız, forumda da yüzlerce örnekte olduğu gibi, siteyi açıp 1 hafta sonra forum tanıtımı, tanıtım yazıları ve backlink gibi çalışmalar yaptırmayacağım için bunu bir probleme dönüştürmedim. Çünkü veri toplama aşaması bitip, 2. yıla girip yayın hayatına başladıktan sonra bile ilk 1 yıl hiç bir şekilse seo çalışması yaptırmayı düşünmüyor, sitenin kemik yapısının arama motorlarında kendi kendine yerine oturmasını takip ediyor olacağım. Bunun ardından bütün sektörlerimi yeniden listeleyip, az önceki mesajımda da belirttiğim gibi, rekabeti en düşük olandan en yüksek olanına listeledikten sonra sırasıyla seo çalışmalarımı yaptırmayı düşünüyorum.

Sebilisim adlı üyeden alıntı

Böyle bir projenin bizler arasından çıktığına ve bu konuda yorumumun 6. sırada olması bile benim için bir onurdur. Her fırsatta bu yorumu editleyerek sizlere aklıma gelen fikirleri ileteceğim :)


Güzel dileklerin için teşekkür ederim hocam. Güzel fikir ve önerileriniz için teşekkür ederim. Motivasyon desteğiniz de benim için çok önemli çünkü gerçekten bu konuyu açabilmek için tam 1 yıl bekledim. Proje klasörümde daha hiç bir makale olmadığı halde her ince ayrıntıyı yazarak, her aklıma geleni not ederek, her şeyi ama her şeyi yazıp alt yapımı oluşturarak bu projeye kalkıştım ve kesinlikle başarılı olacağıma inanıyorum ve biliyorum ki başarı her zaman olumlu sonuç getirir.

BigSEO adlı üyeden alıntı

Hocam istikrar önemlidir bu konuyla istikrarı anlatmışsınız tam olarak. :) Projenizde olmaktan mutluluk duyarım. :)


Projemden az çok sana bahsettim diye hatırlıyorum hocam aylar önce :) Projenin en yorucu kısmı sende diye düşünüyorum :) Yayın hayatına başladıktan sonra sitemin arama motoru optimizasyonu sana emanet bunu unutma :)

amatoryus adlı üyeden alıntı

Hayırlı olsun. Eğer hedefinden vazgeçmezsen başarı zaten gelecektir akabinde kazanç da tabi


Teşekkür ederim. Kesinlikle hedefimden vazgeçmeyeceğim ve başaracağıma inanıyorum. Para harcamadan, para kazanılmaz felsefesini güderek ilerleyeceğim için sonucun olumlu olacağı kanaatindeyim.

berbaran adlı üyeden alıntı

Hocam ne yalan söyleyim şu yazıyı okuduktan sonra helal olsun demek geldi. Herkesin düşündüğü ama kimsenin çaba sarfetmeden çaba sarfedenler için laf etmesini de az çok anlayabiliyorum. Basit bir öneri sunabilirim. Evet piyasada çok fazla forum sitesi var bunun yerine soru cevap kısmını kızlarsoruyor.com tarzı yaparsan böyle bir çalışma tavan yapar. Ekstra olarak da ekleyebilirsen birde Sanal TV tarzı sadece sokak röpartajları komik videoların olacağı gibi 24 saat yayınlanacak bir sanal TV'de hoş olur. Lakin video galeri değil yani kişi başına oturup izlemek zorunda kalacak gibi. Lakin baya araştırma yapmışsın. Sende görmüşsündür sadece emek değil para'da gerekiyor bu iş için. Sağlam bir hosting gerekiyor. Türkçe'si sana sağlam sponsor gerekiyor. Eğer bizim de yardımımız olursa özel mesaj yolu ile iletirsin. Elimden gelen desteği vermek isterim. Şimdiden başarılar dilerim. Parayı bulunca ünlü olunca bizi unutma :) :)


Güzel dileklerin için teşekkür ederim hocam. Projemle alakalı olarak ciddi bir emek, zaman ve para sarfedeceğimin farkındayım ama çok umutlu olduğum için kesinlikle hevesimi kırmadan çizdiğim yolda ilerleyeceğim ve her geçen gün yeni bir fikir elde ettiğim için projeme olumlu katkı sağladığını düşünüyorum. Projemin içerisinde soru-cevap kısmı da olacak çünkü soru-cevap sitelerinin arama motorlarındaki önemini farkettim. Örnek vermek gerekirse, kişi google'a "01 nerenin plakasıdır? yazıyor, Adana hangi bölgede? yazıyor ve bu şekilde arama yapıyor. Bu ve buna benzer, ziyaretçiyi siteme çekebilecek bütün sorular bile hazır kendim gireceğim. Bu sorulara verilecek cevaplar bile hazır. Örneğin Adana hangi bölgede? şeklinde soruyu ilgili kategoriye kendim oluşturduktan sonra, cevap kısmına ise uygun bir paragraf cümleyi de cevaben kendim yazacağım ve cevaba kaynak olarak, portalımdaki ilgili kategoride bulunan konuyu kaynak olarak bile göstereceğim. Yani ziyaretçiyi sitede tutabilmek adına bütün detayları düşünmüş durumdayım. Video sektörü ile akalalı olarak çok daha farklı bir planım var ve ziyaretçiyi sitede tutabilmek, başka sitelerde yayınlanan videolarım ile ziyaretçiyi siteye çekebilmekle akalalı olarak fizibilite çalışmamı da yapmış durumdayım. Şunu da söylemek isterim çok güzel bir konuya değindin, Konuda bahsettiğim ilk 1 yıllık veri toplama süreci bitip, verileri yayınlama sürecine girdikten sonraki 1 yıllık süreçte sitemin gelişim ve ilerlemesini uzaktan takip edecek yatırımcıların olabileceği kanaatindeyim ve uzun vadede yatırım alabileceğimi düşünüyorum. Tamam söz veriyorum parayı bulunca sizi unutmayacağım :)

samdilli adlı üyeden alıntı

Hocam çok sistemli,mantıklı ve planlı olarak proje aşamasına girmişsiniz. Arkadaşların dediği doğru olabilir. Geniş kapsamlı girdin bu işte google gözünde hangi etikete sahip olacaksın ? Bu iş tutar mı tutar. Ama 2 yıl hiç para kazanamaz ve sürekli para harcamak durumundasınız. Nedense ben seonun gücüne pek inanmıyorum. Bana göre en güzel seo backlinkdir. Antalyadasınız sanırım. Bunun yerine size farklı proje önerebilirim. İlgilenirseniz pm atarsınız


Hocam ben bu projemin tutacağı kanaatindeyim ama kısa vadede kesinlikle maddi bir beklenti içerisinde olmayacağım. Bu süreçte de sürekli para harcamaya razıyım çünkü öngörü yaptığımda gerçekten meyvesini uzunca bir süre yiyebileceğime inandığım bir projeye giriştim. Öncelik olarak Google'ın bana ne gözle bakacağını değil, ziyaretçinin bana ne gözle bakacağını düşündüğümden dolayı projemin ilk aşamasında bunu da kafama takmıyorum. Hangi siteler kaliteli? Hangi sitelerden uzun süreli backlink almalıyım? Hangi sitelere tanıtım yazıları yazdırmalıyım? Hangi sitelerden hangi kelime ile reklam almalıyım? gibi sorularıma çoktan yanıt almış durumdayım ve her geçen gün bu listeme yeni siteler ekliyorum. Evet Antalya'da oturmaktayım, farklı bir projeye yönelmek istemiyorum ama önereceğiniz projeyi mutlaka dinlemek ve kendime örnek almak isterim. Sizden özel mesaj bekliyorum.

sosyalmedya adlı üyeden alıntı

Planlamanız ve uzun vade de düşünmeniz çok güzel, tebrik ederim.Umarım başarılı olursunuz.


Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim hocam. Bıkmadan ve usanmadan devam edeceğimi bildiğim için, başarabilme inancım sonsuz. Motivasyonunuz için minnettarım. Sağolun.
BigSEO berbaran

kişi bu mesajı beğendi.

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)
Üstesinden geliriz hocam :)
Dorebar

kişi bu mesajı beğendi.

HeroTurk HeroTurk Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Cnc programcısı
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 3962
  • Beğeniler 315 / 705
  • Ticaret 47, (%100)
anladım ama bence 50 50 100 100 girmeniz iyidir ki güncellik kaybolmasın
Dorebar

kişi bu mesajı beğendi.

https://www.ozgurblog.net/
wmaraci
wmaraci

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)

BigSEO adlı üyeden alıntı

Üstesinden geliriz hocam :)

Anlaştık :)

HeroTürk adlı üyeden alıntı

anladım ama bence 50 50 100 100 girmeniz iyidir ki güncellik kaybolmasın

Birbirine bağlı bir çok konu olduğu için bu rakam 100'ün üzerinde olabilir diye düşünüyorum. Güncelliği kaybetmemek için bütün planlarımı yapmaktayım, teşekkür ederim.
BigSEO

kişi bu mesajı beğendi.

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!

gokseltoprak gokseltoprak Limonwp.com Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 29 / 44
  • Ticaret 5, (%100)
Bu tür forumlar her şeyin en ince ayrıntısına kadar belirlendiği projelere pek aşina değil. Genelde "Yeni bir projeye başlayayım diyorum, sizce oyun sitesi mi açsam yoksa teknoloji mi?" mantığında olduğumuzdan site açmayı proje sanırız. Ama öyle değil tabii.

Benim bildiğim bu kadar kapsamlı ve adım adım ilerlenen her iş başarıyla sonuçlanır. Benim böyle oldu en azından :) Dorebar doğru yoldasınız ama ben olsam bazı kısımlarda değişiklik yapardım kesinlikle. Öncelikle ilk aylar hatta belki bir yıl için şirketi vs. düşünmez, buna ve vps'e vs. ayıracağım bütçeyi kendime özel, kaliteli bir yazılıma ayırırdım. Gerçi ben olsam içime sinmeyeceğinden kendim yazar, o parayı da reklama ayırırdım. Ne kadar gerçekçi olursa olsun, reklamı yapılmayan projeler evinde oturup işverenlerin kapıyı tıklatmasını bekleyen işsizlikten yakınan yeni mezun gibidirler :) Belki bir gün o kapı çalar ama o zamana ne heves, ne aşk, ne sabır kalır :)

Hayırlı uğurlu olsun şimdiden, başarılar diliyorum.
FahriCanUsta Dorebar

kişi bu mesajı beğendi.

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
biri özetleyebilir mi acaba çok uzun :)
Dorebar

kişi bu mesajı beğendi.

umut35 umut35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Finans
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad U** S**
  • Mesajlar 147
  • Beğeniler 26 / 20
  • Ticaret 6, (%83)
Tebrikler, bence bu şekilde bir işi düzgün yaparsanız, başarısız olması saçmalık olur. Ben çok başarılı olacağı kanaatindeyim. 2 risk görüyorum. 1. İnsan kaynağı. Para önemli değil. Bir şekilde bulursun. Ama tek başına işin içine girmek farklı. Yapanın körlüğü diye bir şey var. Sen ısrarla "bu konu çok güzel, bu şekilde yapmalıyım" dersin. Ama aslında güzel oan diğer seçenektir. Ya 1 ortak al, ya da bir kaç danışman edin (düzenli).

2. olarak, şu an bu sistem çok güzel görünüyor. Ama, internette moda değişiyor. Bu aralar yemek tarifi v.s. yaygın. Kadınlar bakıyor. Peki 3 sene sonra? Belki kadınlar yemek tariflerine instagramdan bakacak? Ya da yemek tarifi uygulamaları çıkacak? Webden aranma sayısı düşecek. Kendini buna göre hazırladın mı? Yani, projeniz esnek mi? 3 yıl içerisinde değişecek şartlara uyum sağlıyor mu?

Bunun dışında. Helal olsun. Devam edin bence.
Dorebar

kişi bu mesajı beğendi.

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)

gokseltoprak adlı üyeden alıntı

Bu tür forumlar her şeyin en ince ayrıntısına kadar belirlendiği projelere pek aşina değil. Genelde "Yeni bir projeye başlayayım diyorum, sizce oyun sitesi mi açsam yoksa teknoloji mi?" mantığında olduğumuzdan site açmayı proje sanırız. Ama öyle değil tabii.

Benim bildiğim bu kadar kapsamlı ve adım adım ilerlenen her iş başarıyla sonuçlanır. Benim böyle oldu en azından :) Dorebar doğru yoldasınız ama ben olsam bazı kısımlarda değişiklik yapardım kesinlikle. Öncelikle ilk aylar hatta belki bir yıl için şirketi vs. düşünmez, buna ve vps'e vs. ayıracağım bütçeyi kendime özel, kaliteli bir yazılıma ayırırdım. Gerçi ben olsam içime sinmeyeceğinden kendim yazar, o parayı da reklama ayırırdım. Ne kadar gerçekçi olursa olsun, reklamı yapılmayan projeler evinde oturup işverenlerin kapıyı tıklatmasını bekleyen işsizlikten yakınan yeni mezun gibidirler :) Belki bir gün o kapı çalar ama o zamana ne heves, ne aşk, ne sabır kalır :)

Hayırlı uğurlu olsun şimdiden, başarılar diliyorum.


Evet genelde klasik konu başlıkları ile açılan beyin fırtınalarından doğan sonuçlar doğrultusunda açılan siteler çok geçmeden çöp site oluyor ve bunun gibi yüzlerce hatta binlerce site şu anda çöp durumda. Söylediğiniz gibi doğru yolda olduğuma kesinlikle inanıyorum. Bütçe ve plan değişikliklerine sıcak bakmıyorum. Ne de olsa her şeyi en başından kusursuz bir şekilde kurmak bence her şeyin en mantıklısı. Evet kendi yazacağım içerikler de mevcut, alanında uzman kişilere yazdıracağım makaleleri bile kendi içime sinecek şekilde organize edeceğim için bu konuda da sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi. Yayına başladıktan sonra ki 1 yıl, kesinlikle reklam, tanıtım, backlink gibi yollara para harcamadan sitenin kendi kendine kök salmasını bekleyeceğim. Sonra ki yılın başında reklam çalışmalarına başlayacağım. Bunu siz verdiğiniz örnekteki gibi nitelendirebilirsiniz fakat benim planlarım doğrultusunda kalıcı bir seo ancak bu şekilde olabilir.

aktuelsöylesi adlı üyeden alıntı

biri özetleyebilir mi acaba çok uzun :)


Keşke okusanız...

umut35 adlı üyeden alıntı

Tebrikler, bence bu şekilde bir işi düzgün yaparsanız, başarısız olması saçmalık olur. Ben çok başarılı olacağı kanaatindeyim. 2 risk görüyorum. 1. İnsan kaynağı. Para önemli değil. Bir şekilde bulursun. Ama tek başına işin içine girmek farklı. Yapanın körlüğü diye bir şey var. Sen ısrarla "bu konu çok güzel, bu şekilde yapmalıyım" dersin. Ama aslında güzel oan diğer seçenektir. Ya 1 ortak al, ya da bir kaç danışman edin (düzenli).

2. olarak, şu an bu sistem çok güzel görünüyor. Ama, internette moda değişiyor. Bu aralar yemek tarifi v.s. yaygın. Kadınlar bakıyor. Peki 3 sene sonra? Belki kadınlar yemek tariflerine instagramdan bakacak? Ya da yemek tarifi uygulamaları çıkacak? Webden aranma sayısı düşecek. Kendini buna göre hazırladın mı? Yani, projeniz esnek mi? 3 yıl içerisinde değişecek şartlara uyum sağlıyor mu?

Bunun dışında. Helal olsun. Devam edin bence.


Hocam, konuya mesaj yazan arkadaşlara tek tek verdiğim cevapları dikkatlice okursanız, uzun vadede bu işin altından tek başıma nasıl kalkacağım konusunda tüyolar verdim. Ortak düşünmüyorum ve söylediğiniz gibi düzenli danışmanlarım mevcut. Mesela projemin başlangıç aşamasında alt yapı desteği konusunda endişelerim ve aklıma takılan yüzlerce soru vardı ve Tural Abiyev bunları tek tek detaylarıyla yanıtladı. Bana güven verdi ve onunla da çalışmaya karar verdim. Arama motoru optimizasyonuyla alakalı olarak aklıma takılan yüzlerce soru vardı ve BigSEO bunları tek tek yanıtladı yine bu şekilde bana güven verdiği için onunla çalışmaya karar verdim. Genel olarak aklıma takılan bir soru olduğunda Google'dan önce forumda arıyorum, benzer sorunlar ve problemler gördüğümde konuya verilen cevaplara bakıyor, gerekirse not alıyorum. Aldığım notlar ve okuduğum cevaplar doğrultusunda Google aramalarımı gerçekleştirip asıl bilgiye ulaşarak kendimi eğitiyorum. Bir çok konuda sorular sorduğum ve bir beklentisi olmayan arkadaşlar mevcut onlara da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Projemin iskeletini oluşturduktan sonra ise alanında uzman kişilerden ücretli danışmanlıklar alacağımı bilmenizi isterim, örneğin yukarıda ismini etiketlediğim arkadaşlar kesinlikle proje sürecimin ücretli danışmanları mesela.

Evet oluşturduğum sistem çok güzel, iş bu sistemi kullanıcıya karmaşa olmadan ve kolay bir arayüz ile sunabilmek, bulunabilirliği ve kullanılabilirliği arttırmak. İnternetin modası ne kadar değişirse değişsin burada önemli olan bunları takip ederek ayak uydurabilmek. Bu da özverili çalışmalar doğrultusunda öngörü yeteneğimi geliştirerek olabilecek bir durum. Size küçük bir tüyo vereyim. Projemde belirlemiş olduğum her alan için facebook sayfalarını, twitter ve instagram hesaplarını, youtube kanallarını ayrı ayrı her kategorim için açacağım. Gündemi takip ederek paylaşımlarımı da ona göre yaparak yine link ağının en sonunda kişileri siteme çekeceğim. Konusu önem arz eden ve kullanıcı kitlesinin fazlalığına güvendiğim kategorilerim için ise, IOS, Android ve diğer işletim sistemleri üzerinde uygulamalarını yaptıracağım. Her ne kadar bunların hepsi bir anda olmasa da projemin beta aşamasında biçtiğim ömür doğrultusunda arzuladığım her şeyi oluşturabileceğime ve yönetebileceğime inanıyorum. Konuda da belirttiğim gibi bu 2 yıl boyunca maaşımın yarısını bu projeme kesinlikle harcayacağım. Bu da ortalama aylık 1.000 lira üzerinden toplamda 25.000 lira gibi bir rakam eder ve 25.000 lira gibi bir rakam ile bu proje üzerinde benim yapamayacağım hiç bir şey yok bunu bilmenizi isterim. Projem yeterince esnek ve her sene uğrayacağı değişimlerlere ve şartlara uyumlu olması için temeli çok sağlam atılmış durumda.


Bu güzel fikir, öneri ve yön göstermelerinizden ötürü herkese minnettarım. Siz öneri ve fikirlerinizi sundukça ve ben de karşılık olarak cevap verdikçe daha da mutlu oluyorum ve projemin ilerleme aşamasında katkıda bulunduğunuzu bilmenizi istiyorum.
BigSEO

kişi bu mesajı beğendi.

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!

BurakDemir BurakDemir Mechanical Eng. Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 246
  • Beğeniler 7 / 64
  • Ticaret 6, (%100)
Hocam planların çok iyi güzel ancak bilmen gereken bir nokta var bence News kayıtlı siteler bahsettiğin sektörlerin altını üstüne getirdiler. "Biyografi" kelimesinde ilk sıralara getirdiğim sitemi news kayıtlı siteler yüzünden satmak zorunda kaldım. Sen ne kadar özgün hazırlarsan hazırla, adamlar senden copy paste yapsa bile senden önce çıkıyorlar.

Bunun yerine bu planlarını ve yatırımlarını daha sektörel siteler üzerinde yapmanı öneririm. Firma rehberi tarzı bir siteye yatırım yaparsan daha çok kazanırsın tahminimce.
Dorebar

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al