Fiziksel dedicated sunucuya geçme zamanının geldiğine karar verdiniz, tebrikler! Bir sonraki adımı atmanıza yardımcı olmak için buradayız.

Size düşünmek için gereken her şeyi, özel bir sunucu seçerken dikkate alınması gereken altı önemli maddeyi elimizden geldiğince anlatmaya çalışacağız.

1. Performans Gereksinimlerini Tanımlayın

Her şirketin sunucuları için benzersiz performans gereksinimleri vardır. Sunucunuzla birlikte ne tür hizmetler vermek istiyorsunuz? Bu sayıların tanımlanması, kaç tane sunucuya ihtiyacınız olacağını ve ne tür bir donanım kullanacağınızı belirlemenize yardımcı olacaktır . Hizmetleriniz CPU, bellek veya yoğun disk mi olacak? Bunu bilmek size donanım gereksinimleri hakkında fikir verecektir. Sunucunuzda kaç adet hosting hesabı olacak ? Bu soruların yanıtlarını verdiğinizde server performans gereksinimlerini belirlemiş olacaksınız.

 

2. Olası Kesinti Süresini Düşünün

Barındırma ortamınız başarısız olursa iş üzerindeki etkisi nedir? Kiralık dedicated server'in en önemli avantajlarından biri, kaynaklarınızı başka kimseyle paylaşmamanızdır. Ancak tek sunucu kullanıldığında olası bir sorunda tüm sisteminiz etkilenecektir. Birden çok dedicated sunucuyu ölçeklendirme seçeneğiniz yoksa (olası kapalı kalma süresinin önleneceği), ne kadar olası kapalı kalma süresini riske atmak istediğinizi belirlemeniz gerekir.

 

3. Trafik Kullanımını Öngörün

Bant genişliği gereksinimleri doğal olarak veri trafiğinin öngörülebilirliği ile ilgilidir. Çok fazla bant genişliği tüketecekseniz ancak öngörülebilirlik düşükse, Fiziksel sunucu ile birlikte çok fazla veri trafiği içeren (veya hatta ölçülmemiş limitsiz faturalandırma) bir paket seçebilirsiniz. Bu, Fiziksel sunucunuzun barındırılması için tam olarak ne kadar harcayacağınızı bilmenin kolay bir yoludur.

 

4. Ağ Kalitesini Test Edin

Ağ kalitesi  , server'inizin fiziksel konumuna  ve  barındırma sağlayıcınızın ağının kalitesine bağlıdır . Kiralık sunucularınızın fiziksel konumu, son kullanıcılarınızı doğrudan etkiler - müşterileriniz yurtdışında ise, veri teslimi daha yavaş olacağından, Türkiye lokasyon'da barındırma mantıklı bir seçim olmayabilir.

Veri teslimi, barındırma sağlayıcısının ağının kalitesine de bağlıdır. Ağ kalitesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için potansiyel sağlayıcınızın Ağ İşlem Merkezi (NOC) sayfasına bakın ve ağlarını test edin. Çoğu barındırma sağlayıcısının bunu yapma seçeneği vardır.

 

5. Uygulama Ölçeklenebilirliğini Düşünün

Uygulamanız ne kadar iyi ölçekleniyor? Kullanıcı sayınız hızla artacak bir yapıda mı ? Ekstra sunucu ekleme gereksinimi olacak mı ? Bazı uygulamalar ayrı veri tabanı, aynı FTP alanı ihtiyacı duyabilir. Bunlar belirlendiğinde birden fazla sunucu ihtiyacınız mı var yoksa tek bir sunucuda tüm ihtiyaçlarınız karşılanacak mı daha sağlıklı karar verilecektir.

 

6. Bir Barındırma Sağlayıcı Seçin

Doğru barındırma sağlayıcısı, tüm seçim süreciniz boyunca bir bilgi ortağı olarak hareket eder. Sorularınızı yanıtlamaya yardımcı olmak için mühendislerini ve uzmanlarını dahil ederler ve sorulduğunda size bir referans sağlamaktan mutluluk duyacak güçlü bir müşteri tabanına sahiptirler. Hosting Firması, işinize kendi işi gibi davranarak bağlılık ve özveri göstererek deneyim ve uzmanlıktan yararlanmalıdır.

Dedicated Server (Fiziksel Sunucu) seçmek, dikkate alınması gereken birçok bileşenle büyük bir girişim gibi görünebilir. Bir şirket olarak neyi başarmak istediğinizi tanımlayın ve mükemmel çözümü bulmak ve şirketinizi uzun vadeli büyüme ve başarı için kurmak için güvenilir bir hizmet sağlayıcıyla ortak olun.

 

Kaynak : https://www.akwebhostingi.com/tr/blog/266-dedicated-sunucu-secerken-dikkat-edilmesi-gereken-6-sey.html