Yeni Esyeh'in prototipi şu anda Türkiye'deki sınırlı sayıda kullanıcıya yaklaşık 3 aydır açık. Nasıl göründüğünü merak ediyorsanız aşağıda bir ekran görüntüsü bırakacağız.

Esyeh'in arama motoru artık Esyeh'in yapay zekası Elya (EsyehAI) ile entegre çalışacak ve arama sonuçlarını birlikte yanıtlayacaklar. Elya, Geniş Dil Modeli GDM (Large Language Model - LLM) kullanılarak, EsyehAI-2'nin prototipi olan EsyehAI-1 (EAI), dil modelinin başarısı üzerine inşa edilmiştir. Kullanıcılara hem kendi cevabıyla hem de internet üzerinden gerçek zamanlı arama yaparak bazen tek bir internet sitesi bazen birkaç internet sitesinden elde ettiği verileri birleştirerek 'Şunları da buldum' ifadesiyle bilginin doğruluk oranını artırmak amacıyla Wikipedia, Wikihow, Wikiwand vb. gibi küresel hizmet veren ve veritabanlarında yer alan bilgilerin yüksek oranda doğru olduğu kabul edilen veriler ile sorguları çoğu zaman aranan sorguya yakın olarak yanıtlayacak olsa da bazı zamanlarda aranan sorguyla alakasız rastgele bilgileri de bilgi özgürlüğüne inanarak kullanıcıyı kısıtlamak yerine daha fazla bilgi edinmesini sağlamak ve farklı bilgilere de erişimini sağlamak niyetiyle yanıtlayacak. Tüm bunlarla birlikte Elya hava durumu tahminlerini, spor müsabakalarının puan durumları gibi bilgileri de hatta bunlarlada sınırlı kalmayıp birçok araçları da yapılacak güncellemelerle birlikte kullanıcıya sonuç sayfasında gösterebilecek. Örneğin, hesap makinesi, döviz kuru gibi.

Geleneksel arama motorlarının ilkel tasarımlarından uzak, Agresif çizgilerin geleceğin teknolojisiyle vücut bulduğu internet arama motoru . 'Aradığınız her şey' sloganıyla yeni Esyeh'in giriş ekranı;
145237-65f627243acb0.png