Bu makalemizde reseller (Bayi) hosting paketi ile ilgili bazı bilgiler veriyor olacağız. Herhangi bir fiziksel sunucu kiralama ya da satın alma yapmadan, CPanel, Litespeed, Cloudlinux ve imunify360 gibi yüksek maliyetli lisanslar almanıza gerek olmadan, Sadece Reseller hosting paketi alarak kendi paketlerinizi oluşturup, müşterilerinize hizmet sunup kısa sürede kâr elde edebileceğiniz bir yapı nasıl oluşturulur bilgi vermeye çalışacağız.

Bu makale ile öğrenebileceğiniz başlıklar şu şekildedir.

  • Reseller Hosting Nedir?
  • Akweb Hostingi olarak tüm firmalardan öne çıkan özelliklerimiz nelerdir ?
  • Reseller Bayi Hosting Avantajları Nelerdir?
  • Reseller Hosting ile nasıl hosting satışı yapılır?
  • Reseller Hosting ile Nasıl Para Kazanılır?
  • Web Hosting Satışına Nasıl Başlarım?
  • En İyi Reseller Bayi Hosting Nasıl Seçilir?


Reseller Hosting Nedir?

Reseller Hosting, bir kişinin veya işletmenin web barındırma hizmetlerini kendilerininmiş gibi satmasına izin veren bir web barındırma sağlayıcısı tarafından sağlanan bir hizmettir. Reseller Hosting paketlerinin çoğu, standart toptan satış esasına göre çalışır. CPanel, Litespeed, CLoudlinux, İmunify360 gibi tüm güvenlik önlem ve yazılımları kurulmuş bir sunucuda hesabınız oluşturulur, Hosting firmasının belirlemiş olduğu bayi hosting paketlerinden ihtiyacınıza uygun olanı satın alırsınız, gerekirse kendi markanızı eklersiniz ve ardından o web barındırmayı bir kâr marjıyla ya da kendi belirlediğiniz paket ve fiyatlar ile yeniden satarsınız. Hosting firmasının kendi hizmet koşulları dahilinde çalıştığınız sürece genellikle kendi fiyatlandırmanızı ve koşullarınızı belirleyebilirsiniz.

Kulağa karmaşık gelebilir ama değil. Reseller Hosting kullanmanın en büyük avantajı , Fiziksel sunucu satın almadan ve herhangi bir cpanel, litespeed, cloudlinux gibi lisansları almadan doğrudan bu özellikleri sağlayan bir hosting firmasından hizmeti alarak kendi satışınızı yapmanız olacaktır. Üstelik ana fiziksel sunucu için herhangi bir optimizasyon ve periyodik bakım gibi bir derdiniz olmaz.

O zaman sizin üzerinize düşenwww.akwebhostingi.com sitemiz üzerinden sadece yeni bir hesap kaydetme, tahsis etmek istediğiniz disk alanı veya bant genişliği miktarını seçme ve oradan devam etme meselesidir. Daha sonra kendi paketlerinizi oluşturup, satışınıza başlayabilirsiniz.

İster bir web geliştiricisi, tasarımcı veya sadece kendi web barındırma işine sahip olma hayalleri olan biri olun, Reseller Hosting size web sitesi barındırma işinde para kazanma fırsatı verir.

 

Reseller Bayi Hosting Avantajları Nelerdir?

Reseller hostingi yönetmesi oldukça kolaydır.

Reseller hosting için kaydolduğunuzda, genellikle cPanel'de veya başka bir yönetici paketinde bir yönetici konsoluna erişim elde edersiniz. Bunun içinde, aylık olarak tahsis edilen disk alanınız ve bant genişliği ödeneğiniz olacaktır. Panel, yeni hesaplar kurabilmek, disk alanı atamak, e-posta adresleri, etki alanları ve web barındırmanın tipik özelliklerini yapabilmek için gerekli araçları içerecektir. Hatta cpanel üzerinden web sitelerinizin güvenlik duvarını kapatıp açabilir, imunify360 eklentisi sayesinde sitenizdeki zararlı yazılımların bulaştığı dosyaları görebilir ve gerekli temizlemeyi bile yapabilirsiniz.

Reseller 1


Müşterilerinize satış yapmaları için, kullanıcılarınıza ne kadar disk alanı ve trafik vereceğinizi, paketler halinde e posta limitleri ve cpanel alt özellikleri yönetebileceğiniz bir paket dahi oluşturabilirsiniz.

Reseller 2


Daha önce bir web sitesi için kendi paylaşımlı hosting hizmetinizi kurduysanız, bayi barındırma hizmeti ayarlamak çok benzerdir. Temel farklar, yalnızca kendi etki alanınızı, e-postanızı ve web sitenizi kurmak yerine, müşterilerinizin tüm bunları yapacakları paketi oluşturmanızdır.

Reseller hosting hizmetinin önemli bir avantajı, müşterilerinizin kendi hesaplarını yönetebilecekleri kendi cPanel panelini verebilmenizdir. Dolayısıyla her müşterinizin size ihtiyacı olmadan cpanel üzerinden doğrudan Dosya yönetimi ile dosyalarını ekleyip silebilir, E posta hesapları açabilir, güvenlik ayarlarını değiştirebilir ve subdomain, addon gibi bir çok yönetim imkanına sahip olabilir. Bu, size çok fazla yönetim tasarrufu sağlar ve bayi barındırma hizmetinin tam zamanlı bir işten çok artık bir gelir planına dönüştüğü anlamına gelir.


CPanelde kendi logonuzu gösterebilirsiniz.
Reseller bayi hosting panelinizde kendi logonuzu ekleyerek müşterilerinize kendi markanız ile hosting hizmeti verebilirsiniz. Üstelik bu işlemi Reseller bayi paketiniz üzerinde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Reseller 3


Reseller hosting ile Nasıl Para Kazanılır?

Kimse bayi barındırma ile zengin olacakmışsınız gibi davranmayacak ama bundan ekstra gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca, bir web tasarımcısının sunabileceği, site kurulumu ve barındırmayı bir arada içeren eksiksiz paketlerden etkilenen müşterilerden gelir elde edersiniz.

Temel olarak, müşterilerinize tam olarak yönetilen barındırma hizmeti sunuyorsanız, standart barındırmaya kıyasla bir prim talep edebilirsiniz; burada her müşteriden aylık ya da yıllık olarak ücret alırsınız, ancak ek disk, yedekleme ve sabit IP gibi tüm teknik ihtiyaçlarını ve bakımlarını üstlenirsiniz bu sayede web hosting haricinde bir çok yan üründen de kâr elde edersiniz.

Çoğu reseller bayi hesabı ölçeklenebilir olduğundan, teklifinizi ilk başlattığınızda düşük özellikli reseller paketi satın alarak başlayabilir ve yalnızca ihtiyaç duyduğunuzda reseller paketinizin özelliklerini büyütebilirsiniz. Bu, iş yapmanın uygun maliyetli bir yoludur ve maliyetlerinizi mümkün olduğunca düşük tutar.

 

Web Hosting Satışına Nasıl Başlarım?

Öncelikle oturup sağlam bir iş planı yazmalısınız . İnsanlardan para alacaksanız ve kâr etmek için çalışacaksanız, yalnızca işinizin nasıl yürüdüğünü değil, aynı zamanda nasıl büyüyeceğini de planlamanıza yardımcı olacak bir planınız olmalıdır.

Ardından, ihtiyaçlarınıza en uygun bayi barındırma pazarını araştırmalısınız. Seçtiğiniz şeyin, hedeflenen müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşıladığından emin olun.

Reseller Hosting paketinizi seçtikten ve abone olduktan sonra, onu iş kimliğinize uyacak şekilde etiketlemeye başlayabilirsiniz. Ayrıca abonelerinize vereceğiniz özelliklere aşina olmak için zaman ayırmalısınız. Cpanel dünya genelinde kullanılan bir panel olduğu için kullanımı kolay ve fazlaca eğitimleri vardır.

Müşterilerinizle ilgilenmeye hazır olmak için yönetim yazılımınızı da kurmanız gerekebilir. Tüm hazırlıklarınızı tamamladığınızda, barındırma alanınızı yeniden satmaya başlayabilirsiniz. Bu işlem için hosting firmalarının genelinin kullandığı whmcs ya da wisecp tercih edebilirsiniz. Bu otomasyon sistemlerine müşterilerinize satışı yapacağınız paketleri ekleyebilir, belirlediğiniz ücretlere göre satışını yapıp, satış sonrası müşterilerinize yine bu otomasyon sistemleri üzerinden destek verebilirsiniz.

Bir bayi barındırma planına abone olmak ve ardından potansiyel web sitesi sahiplerine satıcı alanı başlatmak kesinlikle çok kolay. Ancak işletmenizin neler sunduğunu açıklamaya hazırlıklı olmamak ve sağlayacağınız hizmetleri planlamamak, müşterilerinizi hızlı bir şekilde kaybetmek ve muhtemelen kariyerinizin başında markanızın karalacağı ve bu işe başlamadan kaybetmenize neden olacaktır.


En İyi Reseller Bayi Hosting Nasıl Seçilir?

İş planınız düzenliyse, size kalan asıl görev, ihtiyaçlarınız için en iyi bayi barındırma hizmetini seçmektir. Bayi planları olan bir web barındırma hizmetini düşünürken, aşağıdakileri kontrol ettiğinizden emin olun:

  • Hizmet alacağınız hosting firmasının, Web hosting konusunda sağlam bir itibarı ve bilgisi var mı?
  • Hosting hizmetinin bütçenize ve hosting ihtiyacınıza uygun bir planı var mı?
  • Bayi hesabınızı yönetmek için iyi bir yazılım arayüzüne sahipler mi?
  • Memnun kalmazsanız para iade garantisi var mı?
  • Teknik desteğe erişiminiz var mı? Ne tür destek hizmetleri sunuyorlar? Telefon, E-posta vs.
  • İşletmeniz büyüyorsa ve yükseltme gerektiriyorsa, barındırma hizmetiniz için bir yükseltme yolu sağlayacaklar mı?

Bu gereksinimler dikkat etmeniz gereken hususların bir kaçı ve en önemlileridir. Unutmayın ki iyi bir itibarı kazanıp, başarılı bir satış ve kâr etmek için çalıştığınız hosting firmasının erişim ve sunucu alt yapısının da güçlü olması gerekir. Sürekli erişim sorunu ya da disk arızası yaşanılan bir firmadan hizmet almanız tüm verilerinizi kaybetmenize dahi neden olabilir.


Reseller Bayi paketine neler dahildir?
Bayi paketlerinde sıklıkla bulunan ortak özelliklerden bazıları aşağıda verilmiştir:

  • Yapılandırılabilir Disk Alanı
  • Yapılandırılabilir Bant genişliği
  • Etki Alanı Barındırma
  • Kendi web barındırma şirketinizi, müşterinizin bilmediği barındırma sağlayıcı şirketle markalaştırabilme (“beyaz etiket” olarak da bilinir)
  • En yeni cPanel kontrol paneli
  • Kendi paketlerinizi oluşturarak müşterilerinize kendi özelliklerinize göre paket sunabilme.
  • E-posta, kontrol paneli, ek betikler ve izleme araçları gibi özellikler
  • Barındırma sağlayıcı tarafından sunulan premium destek (genellikle 7/24)

 

Kaynak : https://www.akwebhostingi.com/tr/blog/275-reseller-hosting-nedir-reseller-hosting-ile-nasil-para-kazanilir.html